Bommene på Nord-Jæren gir mindre i kassa enn ventet

Bilister på Nord-Jæren har betalt 735 millioner kroner mindre i bompenger det siste året enn det politikerne regnet med, ifølge Stavanger Aftenblad.

MINDRE INNTEKTER: Bilister på Nord-Jæren har betalt 735 millioner kroner mindre i bompenger det siste året enn det politikerne regnet med. Pengene skal brukes til å finansiere en bymiljøpakke som inneholder både veiutbygging og tiltak for kollektivtrafikk, sykkel- og gangveier. Foto: NTB scanpix
MINDRE INNTEKTER: Bilister på Nord-Jæren har betalt 735 millioner kroner mindre i bompenger det siste året enn det politikerne regnet med. Pengene skal brukes til å finansiere en bymiljøpakke som inneholder både veiutbygging og tiltak for kollektivtrafikk, sykkel- og gangveier. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er betalt 909 millioner kroner i bompenger fra utgangen av september i fjor til utgangen av september i år, ifølge tall fra det regionale bomselskapet Ferde, som Stavanger Aftenblad gjengir.

Inntektene det første året med de nye bommene ligger 735 millioner kroner under prognosene Stortinget la til grunn da bompengepakken ble vedtatt.

Tallene viser at regionen klarer å holde seg under nullvekstmålet, det vil si at biltrafikken ikke øker, når man ser året under ett. Det til tross for at det var en trafikkvekst i september.

Samtidig er trafikken i rushtiden økende, til tross for at det er innført rushtidsavgift.

Til sammen er planen å hente inn 25,2 milliarder kroner i bompenger i løpet av 15 år. Sammen med statlige midler og momsrefusjon skal dette finansiere en bymiljøpakke som inneholder både veiutbygging og tiltak for kollektivtrafikk, sykkel- og gangveier.

Også mindre enn ventet i Oslo

Tidligere denne måneden varslet også Fjellinjen at det ligger an til at de kan få inn 400 millioner mindre i bompengeinntekter enn ventet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer