Bompenger i Norge

Bompengemotstandere slår seg sammen og varsler felles front

Ønsker å samle flest mulig.

MOTSTANDERE: Cecilie Lyngby, i midten, er godt fornøyd med at de inngår samarbeid med Bomfritt Norge: Her under demonstrasjon i Oslo i 2017. Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix
MOTSTANDERE: Cecilie Lyngby, i midten, er godt fornøyd med at de inngår samarbeid med Bomfritt Norge: Her under demonstrasjon i Oslo i 2017. Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en felles pressemelding onsdag varslet organisasjonene Bomfritt Norge – NOK er NOK og Ja til miljø, nei til økte bompenger i Oslo at de inngår samarbeid. Organisasjonene er to av Norges største for personer som er motstandere av bompengeordningene i landet.

Jan Ove Sikveland, nestleder og pressetalsmann for Bomfritt Norge, sier i pressemeldingen at de helt siden oppstarten høsten 2018 har jobbet med å finne aktuelle samarbeidspartnere i Norge.

Jan Ove Sikveland i Ja til miljø, nei til økte bompenger. Foto: Privat
Jan Ove Sikveland i Ja til miljø, nei til økte bompenger. Foto: Privat Vis mer
Cecilie Lyngby i Bomfritt Norge. Foto: Privat
Cecilie Lyngby i Bomfritt Norge. Foto: Privat Vis mer

« I dag finnes det mange lokale motstander-grupper, og Bomfritt Norge jobber målrettet for å samle gruppene som finnes i Norge for å samle flest mulig for å stå som en felles front. Vi er derfor svært glad for at JA til miljø, NEI til økte bompenger i Oslo inngår samarbeid med Bomfritt Norge», sier han.

Ja til miljø, nei til økte bompenger er den største protestgruppen på Østlandet og har over 42.000 medlemmer i Facebook-gruppen.

Cecilie Lyngby, leder i gruppen, som i oktober i fjor ble bøtelagt etter en kjør-sakte-aksjon i Oslo, sier i pressemeldingen at hun er glad for samarbeidet og at de vokser i omfang.

«Dette er veldig positivt for saken og alle vi jobber for», sier Lyngby.

I pressemeldingen fremkommer det at Bomfritt Norge snart vil åpne for medlemskap.

Samtidig varsler Bomfritt Norge at Sigurd Sjursen og Alexandra Eva Lind fratrer fra sine plasser i styret etter at de har fått politiske verv i henholdsvis Fremskrittspartiet og Folkeaksjonen Nei til mer bompenger.

Bomstasjonene kan snart være historie

Det er uansett mulig at dagens bomstasjoner kommer til å være historie om få år, ettersom Datatilsynet har gitt grønt lys for såkalt GPS-måling.

Det betyr i praksis at man betaler for antall kilometer man tilbakelegger på veiene, ikke for antall passeringer gjennom bestemte punkter.

Dette kan du lese mer om her:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer