NAF knallhardt ut mot bompenger:

- Bompenger rammer dem med de laveste inntektene hardt

Nær 40 prosent av dem med lavest inntekt får utfordringer om bompengene øker med oppimot 500 kroner måneden.

MOT BOMPENGER: I november i fjor aksjonerte folk i Fredrikstad mot bompenger, noe folk har gjort også i andre store norske byer. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
MOT BOMPENGER: I november i fjor aksjonerte folk i Fredrikstad mot bompenger, noe folk har gjort også i andre store norske byer. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny undersøkelse fra NAF slår fast at økte bompenger rammer usosialt.

- Økte bompenger rammer dem med lavest inntekt hardt. Samtidig settes det opp stadig flere bomstasjoner. Dette kan ikke fortsette, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF i en pressemelding.

NAF har undersøkt hvor mye bompenge-regningen kan øke i måneden før det blir en utfordring for familieøkonomien til folk.

39 prosent, nesten to av fem, av dem med de aller laveste inntektene sier en bompengeøkning på null til 499 kroner i måneden blir en utfordring for økonomien til husholdningen.

Se alle svarene fra undersøkelsen lenger ned i saken.

Økende forskjeller

Faktisk er det så mange som én av fire (23 prosent) av samtlige personer i undersøkelsen - altså alle inntektsgrupper - som mener at en økning på mellom ingenting og 499 kroner i måneden vil være en utfordring for husholdningens økonomi.

- Det er et høyt tall for hele gruppa også. Inntil 500 kroner i måneden er drøye 20 kroner dagen, som merkes på økonomien. Det er penger folk må ta fra andre ting. Det gjelder alle inntektsgrupper – men aller mest for dem med de laveste inntektene, sier Ryste til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer