Bompenger i Oslo

Bompenger støttes av stadig flere i Oslo-området

Nesten seks av ti i Oslo-området er fornøyde med bompengeordningen. Støtten har økt fra 50 til 57 prosent fra 2019 til 2020.

BOMRINGEN I OSLO: En undersøkelse utført av Statens vegvesen, viser at flere enn tidligere er positive til bomringen i Oslo-området. Foto: Heiko Junge / NTB
BOMRINGEN I OSLO: En undersøkelse utført av Statens vegvesen, viser at flere enn tidligere er positive til bomringen i Oslo-området. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er den høyeste andelen siden Statens vegvesen startet undersøkelsen i 1989. Andelen økte til 63 prosent etter at det ble gitt informasjon om hva bompengene går til.

Undersøkelsen er den første etter at det nye bompengesystemet i Oslo ble innført. Tidligere betalte man omtrent halvparten av bilturene, men fra juni 2019 ble bompengebelastningen jevnere fordelt ved at tre av fire bidrar. Samtidig begynte også elbileiere å betale bompenger.

– Det kan se ut som innføringen av det nye bompengesystemet med å fordele belastningen på flere, også de som kjører elbil, har virket positivt på folks holdninger. Mange har også kanskje erfart at de kommer bedre ut av det enn de fryktet, sier avdelingsdirektør Fred Anton Mykland i en pressemelding.

Blant de spurte som var ganske eller meget positive til bomringen i Oslo, svarte 42 prosent at de er positive til at bomringen begrenser trafikken generelt.

Én av fire sier at de er imot høyere satser i rushtiden. For fem år siden var 49 prosent imot det.

Samtidig er flere fornøyd med kollektivtilbudet i Oslo-området. Den har økt fra 70 til 76 prosent de siste to årene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.