Bompenger

Bompengesjokk

Nå koster hytteturen fra Sandvika til Otta deg over 1000 kroner med dieselbil bare i bompenger. Gudbrandsdalen er Norges dyreste hyttevei.

KOSTER 1010 KRONER: Hytteturen fra Oslo til Otta og hjem koster deg nå over 1000 kroner bare i bompenger dersom du kjører dieselbil. Det er ikke mye billigere med bensinbil. Foto: Rune Korsvoll
KOSTER 1010 KRONER: Hytteturen fra Oslo til Otta og hjem koster deg nå over 1000 kroner bare i bompenger dersom du kjører dieselbil. Det er ikke mye billigere med bensinbil. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Leder for strategi og bærekraft i Nye Veier, Arild Nygård, bekrefter at det ikke er noen endring i den bompengeproposisjonen som Stortinget har vedtatt:

- Vi planlegger fire nye bommer på E6 nord for Moelv etter hvert som E6 bygges ut. Bommene blir plassert på Mjøsbrua, mellom Biri og Vingrom, mellom Øyresvika og Storhove og mellom Ensby og Øyer, forklarte Nygård.

Oppover Gudbrandsdalen ligger hytteområdene tett i tett. Sjusjøen, Hafjell, Kvitfjell og Gålå er bare noen av områdene der mange på Østlandet har hytte. Kjøreturen opp Gudbrandsdalen har lenge vært en av landets dyreste når det gjelder bompenger. Nå er det blitt enda dyrere.

Vi har sjekket prisen du må betale i bommene på strekningen fra Sandvika utenfor Oslo til Otta og hjem igjen på en typisk helgetur til hytta. Kjører du en dieselbil koster det deg nå 1010 kroner bare i bompenger, dersom du ikke har Autopass med bombrikke, ifølge Bompengekalkulator.no.

Dette er en økning på nesten 100 kroner bare siden før sommeren i år. Med Autopass er prisen 689 kroner. Det er med andre ord mye penger å spare på å skaffe seg denne brikken i frontruten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.