Bomrabatt i hele landet

Samferdselsdepartementet ønsker at Autopass-brikke skal gi 10 prosent i alle Autopass-stasjoner.

ILLUSTRASJON: Per Ervland Foto: Per Ervland
ILLUSTRASJON: Per Ervland Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag eksisterer det 50 bomstasjoner i Norge, hvorav 34 er tilknyttet Autopass-systemet. Autopass-stasjonene tilbyr allerede i dag rabatter på inntil 50 prosent, men som hovedregel gis rabattene kun til dem som har tegnet abonnement hos det aktuelle bomselskapet. "Fremmede" bilister med Autopass-brikker må betale full pris.

For å lokke flere bilister til å skaffe seg Autopass-brikke, ønsker imidlertid Samferdselsdepartementet at samtlige Autopass-stasjoner skal tilby 10 prosent rabatt til alle bilister med Autopass-brikke.

- Økt bruk av Autopass-brikke vil være med på å redusere kostnader for drift og administrasjon av bompengeordninger. Lavere kostnader vil igjen gi mer penger til bygging av vei.

Det sier Geir Pollestad, statssekretær i Samferdselsdepartementet.

Oppfordring til eksisterende anlegg

Departementet lover at alle bomanlegg som er under planlegging vil innføre 10 prosent rabatt og oppfordrer samtidig eierne av alle eksisterende anlegg til så raskt som mulig å innføre rabatten.

Les også: Slik skaffer du deg enda større rabatter ved landets Autopass-stasjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer