- Bomring er helt greit

Tre av fire har forståelse for systemet.

Bare en av fire mener bomringer er ugreit. Foto: Colourbox.com
Bare en av fire mener bomringer er ugreit. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for at bare 38 prosent er direkte positive til bomringer, aksepterer flertallet av bilistene i Oslo og Akershus bompengeordningen dersom den går til utbygging av veier og kollektivtransport.

Området er det mest befolkede i landet, og er svært preget av bomstasjoner ettersom det er plassert bomstasjoner ved alle veier inn og ut av Oslo, som omringes av Akershus fylke.

- Folk ser at de får noe igjen for bompengene. Mange vegprosjekter og forbedringer i kollektivtrafikken i Oslo og Akershus ville ikke vært gjennomført uten bompengene, sier regionvegsjef Sidsel Sandelien i Statens vegvesen i en pressemelding.

Færre steiler imot

Gruppen av konsekvente motstandere til bompenger har vært synkende de siste årene. I 2003 utgjorde denne gruppen 48 prosent av de spurte, mens i 2008 utgjorde de bare 23 prosent.

Holdningsundersøkelsen har vært gjennomført hvert år siden 1990. Den tar for seg folks holdninger til bompenger, veier, kollektivtrafikk og reisevaner. Resultatene av Holdningsundersøkelsen 2008 kommer fra intervjuer gjort med 1001 personer over 18 år i Oslo og Akershus fra novembermåned i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer