Bora og Golf: Mer guffe og flere sylindre

Den tiden da Volkswagen Golf var en primitiv nummer to bil er så definitivt over. Til høsten får Golf - og Bora - nemlig en kraftig V6 motor under panseret...

Bora og Golf: Mer guffe og flere sylindre
Publisert

Vi måtte nærmest gispe etter luft da Volkswagen lanserte Golf VR6 med 174 hestekrefter for noen år siden. Spekulasjonene gikk på høyt plan om ikke bilen var blitt overmotorisert. Disse spekulasjonene kan meget vel blusse opp igjen når Volkswagen i høst lanserer Golf og Bora med en videreutviklet VR6 motor sirlig plassert under panseret.

Masse ytelse

For gjemt i motorens indre ligger det 204 villige hestekrefter, og et maksimalt dreiemoment på 270 Nm ved 3.200 omdreininger i minuttet. De kreftene skal sørge for at Golfen aksellererer fra 0 til 100 kilometer i timen på 7,1 sekunder, mens Boraen bruker 7,4 sekunder. Aksellerasjonen i fart, fra 60 til 100 kilometer i timen i femte gear, er vel så imponerende - henholdsvis 8,5 og 9 sekunder.

Dette er tall som kan få enhver sportsbilsfanatiker til å skjelve, for tenk deg bare å bli frakjørt av en Golf med barnesete og skiboks på taket....

Mer utstyr

Når de første bilene kommer til våre breddegrader i løpet av høsten er det grunn til å tro at de vil bli svært velutstyrte, trass i at verken pris eller utstyrsnivå foreløpig er fastsatt. Det som imidlertid er sikkert er at bilene vil bli utstyrt med firehjulstrekk (4motion), sekstrinns gearkasse, 16 toms lettmetallsfelger, elektronisk stabilitetsprogram (ESP) og sportsunderstell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.