Alfa Romeo Giulia GTAm

Børster støv av to råtasser

En stor overraskelse midt i kampen om å få ned CO2-utslipp.

BANEVERSJON: GTA kommer i to versjoner. Bilen på bildene er er den mest baneorienterte. Foto: Alfa Romeo
BANEVERSJON: GTA kommer i to versjoner. Bilen på bildene er er den mest baneorienterte. Foto: Alfa Romeo Vis mer
Publisert

Alfa Romeo er kanskje den største overraskelsen fra det som skulle vært Genève-messa i år. Som en svært uventet flathånd midt på kinnet, viser de to racinginspirerte gateversjoner av Giulia, som overgår «M3-killeren» Quadrifoglio.

Man har børstet støv av to gamle betegnelser GTA og GTAm.

Den første er en råtass for gate og vei, mens den andre er enda skarpere og enda mer tilpasset bane. Derfor har den en skikkelig hekkvinge, mangler baksete og har både fullbur, 5-punkts setebelter og brannslukker montert.

Rå design

Det mest iøynefallende er designen. Det er ekstra av alt. Fronten er helt ny med enda mer dramatikk. Det er nesten så tennene kommer ut av det ekstra store gapet.

Detaljene i svart karbon er godt inspirert fra BMW, men dramatikken er ganget med ti. Det er til og med laget ekstra kjølespalter rundt grillen. Kjøling til bremser er på plass, og utslipp på panseret og i bakkant på de brede framskjermene, gir dramatikk.

Man har selvsagt lagt på den tradisjonsrike firkløveren på skjermene. Alfa Romeo har også blåst liv i logoen til sin gamle racing-avdeling, Autodelta, som ble etablert i 1961, men som ble borte igjen på 70-tallet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer