Børstraktoren fyller tjue

I 1979 begynte de første Mercedes-Benz G-klasser å rulle fra samlebåndet. Nå lanserer de G500 Classic for å feire.

Børstraktoren fyller tjue
Publisert

Først var det skogbrukere og bønder som var de store kjøperne av Mercedes Geländewagen. Men i de glade 80-årene ble arbeidsdressen i bevernylon og møkkete støvler byttet ut med nypressede dresser, blanke sko og stresskofferter i krokodilleskinn. Fra å bli bondens landeveistraktor ble Geländewagen børstraktor.

I år feirer kjempen 20 års fødselsdag, og det gjør den med å hedre seg selv. Modellen heter G 500 Classic og den rår over 296 hester fra den fem-liters store V8 motoren som er lirket på plass under panseret. Dermed får bilen kjøreytelser som får søla til å skvette, akselerasjonen fra 0-100 kilometer i timen går unna på 9,7 sekunder, og toppfarten er 190 kilometer i timen....

Jubileumsmodellen rår dessuten over en spesiell lakkering som skifter farge fra sort til mørk aubergine. Naturligvis er både speilhus og støtfangere lakkert i den samme fargen. Kronen på verket er likevel interiøret, som er kledd i sort skinn smakssatt med lilla. Skogen har heller ikke fått stå i fred, foruten diverse plankebiter hist og her er rattringen, gearspakkulene og hendelen for håndbremsen laget i valnøttre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer