Bestred fartsbot etter laserkontroll:

Bota ble doblet

Du bør tenke deg om to ganger før du bestrider fartsbota - fallhøyden er nemlig stor.

KJEMPETABBE: Dette kunne kostet denne bilføreren 9050 kroner om han ble tatt. I saken under kan du lese om «baksmellen» du kan få om du ikke betaler bota med én gang, men tar saken til retten. Video: Fredrik Korsvoll. Klipp: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

Om morgenen 26. mars i år ble en 53 år gammel mann stoppet av politiet ved Bogafjell utenfor Sandnes, etter å ha kjørt 92 kilometer i timen i 80-sona.

Dersom denne saken ble avgjort med forelegg, hadde dette normalt ført til ei bot på 3600 kroner, men mannen ville ikke betale dette. Han hadde nemlig vanskelig for å stole på laserkontrollen, blant annet fordi han hadde hørt om et tilfelle hvor en laser ikke var kontrollert på 18 måneder, står det i Rogalands avis.

I tillegg forklarte mannen at han kjørte med adaptiv cruisekontroll som var innstilt til å holde en hastighet på 81 kilometer i timen da han ble tatt i fartskontrollen.

Over dobbelt så dyrt

Dermed endte altså denne saken i retten, og da rettsmøtet nylig gikk i Sandnes tinghus, møtte ikke 53-åringen opp.

Retten mente imidlertid at det er bevist utover enhver rimelig tvil at han den aktuelle mars-morgenen kjørte personbil med en hastighet på 92 kilometer i timen i 80-sona.

Det ble lagt avgjørende vekt på loggen fra lasermålingen, som viser at tiltalte ble målt i 92 kilometer i timen. Loggen viser også̊ at laserapparatet var kontrollert i henhold til gjeldende instrukser før målingen ble utført.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer