Brabus iBusiness 2.0 - svimlende raskt kontor

Dette Mercedes-baserte rullende kontoret slår alt så langt.

Foto: Brabus
Foto: Brabus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne bilen er ganske spesiell. Ifølge Brabus er dens multimediasystem det første som er basert på iPad 2. Bilen heter Brabus iBusiness 2.0.

10 km/t mer

Det betyr at forgjengeren, som vi skrev om i september i fjor, nå er passé. Toppfarten på versjon to er for øvrig økt med 10 km/t - til elektronisk begrensede... 350 km/t! Dette er utvilsomt verdens raskeste kontor.

iPad ruler

Nettbrettet kontrollerer bilens underholdnings- og informasjonssystem samt høyhastighets Internett-forbindelse. Mercedes' eget Comand-kontrollsystem tas også over av iPad-en fra baksetet. Med brettets integrerte kamera er det også mulig å avholde videokonferanse på farten.

iPad 2 er i forbindelse med en Mini Mac som tjener som systemets sentrale hjerne. Denne maskinen har sin plass i en elektrisk manøvrerbar skuff i bagasjerommet under hattehyllen.

Ekstra monitor

Foto: Brabus
Foto: Brabus Vis mer


Dette kjøretøyet har nok vært mange lederes hemmelige drøm og kan nok utvilsomt hjelpe til å effektivisere forretningsverdenens elite - som ikke alltid er spesielt teknologikyndige. En 15,2-tommers TFT-skjerm som tilleggsmonitor er tilgjengelig.

Verdens beste bilstereo?

Underholdning er også med i pakken og musikksystemet håndteres av en iPod Touch 64 GB med plass til cirka 14.000 låter.

Voldsomt flaggskip

Ellers er hele kjøretøyet pur luksus med yacht-inspirert treverk og høyeste kvalitet skinninredning. iBusiness 2.0 kan installeres i enhver Mercedes S-klasseversjon, men modellen vi ser her, som heter Brabus 800 iBusiness 2.0, er flaggskipet. V12 biturbo-motoren på seks liter produserer her hele 800 hestekrefter og dreiemomentet er elektronisk begrenset til 1.100 newtonmeter. (De 1.420 newtonmeterne motoren greier å produsere ville blitt for mye for girkassen).

BMW integrerer iPad, iPhone og iPod

Og fort kan det gå unna på jobben - 3,9 sekunder fra 0-100 er supersportsbil-tid. Fra 0 til 200 km/t tar det bare 10,3 sekunder.

Og verdens raskeste kontor har altså en toppfart begrenset til 350 km/t...

Se alle detaljene:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer