Brabus Tesla Roadster

Har folkene bak de spinnville uhyrene Brabus Rocket og Bullit fått miljøkvaler?

Publisert
Sist oppdatert

Det anerkjente tuning-firmaet Brabus (som faktisk har status som bilprodusent), er mer kjent for brølende bensinslukere som slår til og med de heftigste Mercedes-AMG-modellene når det gjelder ytelser. Av de råeste kan vi nevne Brabus Rocket, en Mercedes CLS med V12-motor på 730 hestekrefter, samt den enda råere Bullit - nye C-klasse forsynt med en tilsvarende V12er!

"Nullutslippsdivisjonen"

Men selv disse bensinhodene (fritt oversatt fra engelsk), har merket hvilken vei vinden blåser, så for sikkerhets skyld har de nå opprettet en egen forretningsdivisjon kalt Zero Emission Vehicles, kjennetegnet ved et lyn i logoen. For å komme i gang med dette raskt, og for å kunne skilte med troverdighet fra start, har de inngått en samarbeidsavtale med den første produsenten av elektrisk drevne sportsbiler - Tesla Motors.

Resultatet av samarbeidets første prosjekt er denne bilen, som er basert på Tesla Roadster, el-sportsbilen som ble lansert i år. Her har vi altså Brabus Tesla Roadster.

  • Les om vår prøvekjøring av den elektriske sportsbilen her!

Bulder, hyl og "Warp"!

Brabus har først gått løs på noe av det som mange synes er en fordel med elektriske biler generelt, men som folk som er ute etter en sportsbil savner, nemlig fraværet (eller bortimot) av lyd fra motoren. De introduserer derfor på roadsteren en lydgenerator, kalt Space Sound Generator. Bilens brukere kan velge mellom flere simulerte billyder, fra en buldrende V8, via en hylende racerbilmotor, til futuristiske lydbilder som Brabus kaller "Beam" og "Warp". Lyden varierer med motorens belastning, så det hele skal få et realistisk drag over seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer