Kaller tilbake

Brannfare i 270 000 biler

Mercedes-Benz kaller tilbake 270 000 eksemplarer av den populære C-klassen på grunn av fare for brann.

KAN BRENNE: Feil i elektronikken som styrer ladingen av batteriet, kan føre til overoppheting av dynamoen. Fabrikken ser ikke bort ifra at dette kan gi branntilløp i bilen. Foto: Rune Korsvoll
KAN BRENNE: Feil i elektronikken som styrer ladingen av batteriet, kan føre til overoppheting av dynamoen. Fabrikken ser ikke bort ifra at dette kan gi branntilløp i bilen. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er Mercedes-Benz som melder om mulige problemer med bilen. Det kan oppstå feil på elektronikken som styrer ladingen til batteriet. Som en følge av dette kan vindingene i dynamoen bli så varme at det ikke kan utelukkes at en brann oppstår.

Bilene kalles nå tilbake på verksted for å sjekke ut og eventuelt utbedre dette dersom det oppdages feil. Bilene det gjelder er Mercedes C-klasse med firesylindret bensinmotor, som er produsert mellom mars 2014 og februar 2018, ifølge EU-nettstedet car-recalls.eu.

2000 i Norge

Fabrikken gjør samtidig en mindre tilbakekalling av modellen GLC SUV med bensinmotor og firehjulstrekk, produsert mellom januar 2018 og januar 2020.

Her kan det være en dårlig forbindelse i innfestingen av den positive kabelen til batteriet, slik at den kan komme i kontakt med starteren og bli ødelagt.

Vi har spurt om en kommentar fra den norske Mercedes-importøren om hvor mange biler i Norge som er berørt, når oppgraderingen starter og om det er oppdaget tilløp til brann i noen av bilene her hjemme. På grunn av ferieavvikling har vi ennå ikke fått svar på dette. Vi oppdaterer saken fortløpende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer