Mercedes-Benz tilbakekaller nesten 1 million biler

Brannfare i 850 000 biler

Mercedes-Benz kaller nå tilbake om lag 850 000 biler over hele verden for å fikse en feil som kan føre til at bilene begynner å brenne. Mange av dem befinner seg i Norge.

FLERE TUSEN I NORGE: Mercedes-Benz har hatt flere tilbakekallinger på grunn av fare for brann. Den siste berører 850 000 biler over hele verden. Hvor mange biler som er berørt i Norge, vet ikke den norske importøren ennå. Foto: Rune Korsvoll
FLERE TUSEN I NORGE: Mercedes-Benz har hatt flere tilbakekallinger på grunn av fare for brann. Den siste berører 850 000 biler over hele verden. Hvor mange biler som er berørt i Norge, vet ikke den norske importøren ennå. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er tyske KBA (German Federal Motor Transport Authority) som har beordret tilbakekalling av 848 517 Mercedes-Benz-biler.

Disse er produsert mellom januar 2017 og oktober 2021 – altså ganske nye biler. De berørte modellene er i C-, E-, S- og G-klassen, samt GLS, GLE, GLC og CLS. Alle har dieselmotor.

Problemet er kjent fra tidligere – blant annet også fra andre bilmerker, som Volkswagen. En elektrisk bryter som sitter i forbindelse med delen i eksosanlegget som resirkulerer eksosgassen, den såkalte EGR-ventilen, kan streike.

EGR-ventilen skal sørge for at NOx-utslippene fra dieselmotoren blir lavere. Kjølevæske kan komme inn i ventilen, som har svært høy temperatur, og antennes.

Mange biler i Norge

Utbedringen av feilen på de 850 000 bilene, består av en oppgradering av dataprogrammet i bilen og skifte av selve ventilen, dersom det oppdages at denne er defekt.

Kommunikasjonskonsulent André Jaskiewicz hos den norske Mercedes-Benz-importøren Bertel O Steen bekrefter at de er kjent med tilbakekallingen, men har foreløpig ingen oversikt over hvor mange norske biler som er berørt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer