Må på verksted

Brannfare i disse bilene

Hyundai, Kia, Audi, Mercedes og Volvo kaller tilbake 1,7 millioner biler på grunn av fare for brann i motorrommet. I Renault Zoe kan batteriet overopphete og starte brann.

FLERE BILBRANNER: Antall bilbranner øker og stadig oftere må bilprodusentene kalle tilbake biler for å utbedre feil som kan starte brann. Foto: If
FLERE BILBRANNER: Antall bilbranner øker og stadig oftere må bilprodusentene kalle tilbake biler for å utbedre feil som kan starte brann. Foto: If Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor måtte 38 bilmodeller tilbake på verksted for å utbedre feil som kunne føre til brann. Kunder med Volvo, BMW og Mercedes var hardest rammet. Problemene fortsetter tydeligvis i 2020, for bare de to siste månedene er det kommet varsler om at mer enn 25 bilmodeller må tilbake på verksted for å utbedre feil som kan føre til brann.

Det er EU-kommisjonen organ Rapex Rapid Alert System, som holder kontroll på tilbakekallinger av produkter med farlige feil, herunder biler.

Volvo hardt rammet

Volvo, som det siste året har måttet kalle tilbake flere millioner biler på grunn av diesellekkasje og manifold som kan smelte, samt feil på bremser og setebelter, varslet 17. juli at 370.000 biler kalles tilbake etter at det er oppdaget problemer med kjølesystemet.

Etter fylling av kjølevæske kan det danne seg luftbobler i anlegget, noe som igjen kan medføre overoppheting av motoren. Brann i motorrommet som følge av dette kan ikke utelukkes, bekrefter en talsmann for Volvo til nettstedet asp.de.

De berørte modellene er S60 og V60 inkludert Cross Country-utgavene, V40 inkludert Cross Country, S80, V70 inkludert XC70 og SUV-en XC60, produsert mellom 2014 og 2017.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer