BMW

Brannfare: Utvider tilbakekalling

Drøye 5.000 BMW-eiere får i disse dager brev om tilbakekalling for utbedring av brannfarlig feil.

TILBAKEKALLER TUSENER: BMW utvider en tilbakekalling fra 2018, og ny runde omfatter over 5.000 norske biler. En lekkasje av kjølevæske kan føre til antennelige ansamlinger i kombinasjon med sot og avleiringer - og som unntaksvis kan resultere i røykutvikling og mulig antenning. Foto: BMW
TILBAKEKALLER TUSENER: BMW utvider en tilbakekalling fra 2018, og ny runde omfatter over 5.000 norske biler. En lekkasje av kjølevæske kan føre til antennelige ansamlinger i kombinasjon med sot og avleiringer - og som unntaksvis kan resultere i røykutvikling og mulig antenning. Foto: BMW Vis mer
Publisert

I oktober 2018 skrev vi om BMW som tilbakekalte mer enn én million biler grunnet et problem med eksosanlegget som ifølge BMW «i ekstreme tilfeller kan føre til brann».

Problemet, som vi beskrev det i 2018, er at det i kan lekke glykol-kjølevæske fra en defekt komponent, og som da i kombinasjon med andre substanser i systemet kan føre til brannrisiko.

Nå utvides tilbakekallingen til å gjelde enda flere biler.

5.130 nye biler

Kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby i BMW forteller til Dinside at det til forrige aksjon, altså den som ble iverksatt i oktober 2018, var knyttet 9.029 biler.

- 74 prosent er nå kontrollert eller utbedret, slik at det gjenstår altså cirka 2.350 biler per i dag, sier Tegneby til Dinside.

Utvidelsen av den nye aksjonen ble iverksatt i november 2019, og ifølge Tegneby startet de utsendelse av brev til berørte kunder i uke 49.

Du kan se hva tilbakekallingen handler om, av brevet nedenfor. Men det handler om lekkasje av kjølevæske som i kombinasjon med sot og avleiringer i motoren kan føre til antennelige ansamlinger - og som unntaksvis kan resultere i røykutvikling og mulig antenning:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer