Bråstopp for dyre SUVer

Ved utgangen av mai i fjor hadde norske Audi-forhandlere solgt 23 eksemplarer av Q7. I år stanset telleren på 2. Norske nybilkjøpere svikter flesteparten av de dyre SUVene.

Bråstopp for dyre SUVer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har kikket nærmere på salgsstatistikk utarbeidet av Opplysningsrådet for Veitrafikken, som viser at det norske nybilsalget så langt i år er ned drøye 34 prosent sammenlignet med fjoråret.

Samtidig viser statistikken at storparten av de store og dyre SUVene opplever en langt mer dramatisk salgssvikt. Vi har allerede nevnt det mest oppsiktsvekkende eksempelet, Q7, som er ned med 91 prosent. Men også en rekke andre modeller går tilbake mellom 50 og 80 prosent sammenlignet med de fem første månedene i 2008, da stemningen rundt omkring i verden var langt bedre enn nå.

Touareg, XC90, 4007, Land Cruiser

Konsernslektning Volkswagen Touareg går for eksempel tilbake fra 17 til 4 (-76,5 prosent), mens Volvo XC90 faller fra 122 til 35 solgte eksemplarer (-71,3). I fjor ble det solgt 96 Peugeot 4007, i år har Peugeot-forhandlerne kun klart å finne 26 kunder (-72,9). Toyota Land Cruiser: Ned fra 77 til 24 eksemplarer (-68,8 prosent).

Statistikken viser også at det så langt i år ikke har blitt solgt et eneste personbileksemplar av verken Jeep Commander (-1), Land Rover Defender (-4), Mazda CX-7 (-2) eller Nissan Patrol (-1).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer