46 tilbakekallinger

Bremsene svikter, airbagen virker ikke

Bremseproblemer på VW og Volvo, feil på kollisjonsputene i Citroën og et speedometer som viser 45 når du kjører i 80.

BREMSEPROBLEM: Både VW, Audi og Volvo kan ha feil på bremsene og blir tatt tilbake på verksted for sjekk og eventuelt reparasjon. I første uke av oktober ble 46 bilmodeller tilbakekalt. Foto: Markus Pentikainen
BREMSEPROBLEM: Både VW, Audi og Volvo kan ha feil på bremsene og blir tatt tilbake på verksted for sjekk og eventuelt reparasjon. I første uke av oktober ble 46 bilmodeller tilbakekalt. Foto: Markus Pentikainen Vis mer
Publisert

En tsunami av tilbakekallinger, kaller Car-Recalls.eu det som skjedde første uken i oktober. Totalt 46 bilmodeller fra 13 bilprodusenter fikk beskjed fra EUs Rapex-system (European Rapid Alert system for dangerous products) om å ta biler tilbake på verksted for å sjekke og utbedre feil. Mercedes-Benz og Porsche var verst, med fire tilbakekallinger hver.

Bremsepedalen knekker

Ikke alle feilene er like alvorlige. Porsche Boxster og Cayman har for eksempel et deksel på bakakselen som kan løsne. På Mitsubishi Eclipse Cross kan et feste på den høyre hjulbuen foran løsne i høy fart.

Mer alvorlig er det for VW, som fortsatt har problemer med bremsene. For ikke lenge siden skrev vi om at bremsepedalen på en del modeller fra VW, Audi, Skoda og Seat kunne brekke tvers av på grunn av en dårlig sveis.

Må bruke håndbrekket

Nå er det en ny tilbakekalling på gang på 4 339 utgaver av VW Passat og Arteon produsert mellom november 2019 og mai 2021. Forbindelsen mellom bremsepedalen og bremsekraft-forsterkeren er ikke godt nok festet. Hvis den løsner, er det ingen mekanisk forbindelse mellom bremsepedalen og det hydrauliske bremsesystemet. Sjåføren må bruke det elektroniske håndbrekket for å stoppe bilen. Også en del utgaver av Audi e-tron og A3 kalles tilbake for å sjekke og reparere eventuelle feil som kan oppstå på bremsene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.