VW Golf kalles tilbake

Bremsepedalen kan løsne

Volkswagen kaller nå tilbake 38 100 biler for en feil som gjør at bremsepedalen kan løsne under kraftig oppbremsing. De fleste tilfellene gjelder nye Golf.

ALVORLIG FEIL: Det er en intern kontroll hos Volkswagen som har avslørt den alvorlige feilen. Så langt VW kjenner til, har den ikke medført at det har skjedd alvorlige ulykker så langt. Foto: VW
ALVORLIG FEIL: Det er en intern kontroll hos Volkswagen som har avslørt den alvorlige feilen. Så langt VW kjenner til, har den ikke medført at det har skjedd alvorlige ulykker så langt. Foto: VW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Volkswagen lanserte åttende generasjon Golf tidligere i år, skulle den by på det største teknologiske framskrittet noen gang i bilens historie. Den skulle blant annet få hybriddrivverk og en stor digitalisering av brukergrensesnitt og mulighet for oppkopling via nettet.

Men alt har ikke gått etter planen. Under produksjonen av bilen ble det oppdaget feil på dataprogrammene i bilen, noe som førte til forsinkelser. I mai ble leveransene av Golf stoppet på grunn av feil ved e-Call systemet, som automatisk varsler nødetatene dersom bilen er involvert i en alvorlig ulykke.

Flere VW-biler rammet

Nå kalles 38 000 biler tilbake til verkstedet på grunn av en feil som gjør at bremsepedalen kan løsne ved en kraftig oppbremsing. Det er en dårlig sveis som skal være årsaken. Feilen rammer ikke bare Golf, men også noen eksemplarer VW Golf Sportvan, Tiguan, Touareg og T-Roc. Alle bilene er av 2020-modell med automatgir. Det er en kvalitetssjekk internt hos Volkswagen som har avslørt denne svakheten. Så langt er det ikke kjent at feilen har medført ulykker.

- Vi kaller tilbake alle bilene, sjekker pedalene og reparerer dersom det er nødvendig, sier en kilde hos Volkswagen til nettstedet car-recalls.eu

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer