Brennende lidenskap?

TENERIFE (DinSide Motor): Det er vanskelig å beskrive den nye Audi A4 Cabriolet. Den er nemlig fullkommen, men den vekker ikke lidenskapen.

Publisert
Sist oppdatert

Det er 25 grader på Tenerife, Teide venter og taket legges ned. Allerede etter noen få mil på motorvei trekker vi de første konklusjoner. For det er ikke tvil om at Audi med sin nye kabriolet har utviklet en av de minst trekkfulle på markedet.

Selv en fyrstikk vil brenne

På platået ved vulkanen Teide synker temperaturen. Vi er drøye 2.000 meter over havet og temperaturmåleren viser 7 grader. Det er på tide å stenge det lille som er av trekk ute. Ett knappetrykk er alt som skal til for at alle fire vinduene stiger opp som en fugl Føniks av bilens karosseri. Og resultatet er behagelig, det lille som var av trekk forsvinner. Selv en fyrstikk ville brenne uforstyrret.

Ingen sportsbil

Og der er vi ved kjernen. For når Audi brukte vinkelsliperen på A4, brukte de den på en komfortabel måte. For Audi A4 Cabriolet er en komfortabel cruiser, ingen sportsbil. Derfor gjør det ingen ting at høyden bringer den store V6-motoren – som den ville gjort med alle motorer - i kne. Å kjøre A4 Cabriolet handler nemlig ikke om å hive bilen inn i sving etter sving etter sving.

Landeveiens Mor Theresa

Skulle du likevel falle for fristelsen, og det var slett ikke vanskelig med 220 hester fra en tre-liters V6 motor, vil du få en forutsigbar kjøretur. Selv kraftig provosering avstedkommer ikke annet enn at bilen begynner å understyre – og med ESP koblet inn blir kjøreegenskapene godmodige som Mor Theresa. At bilen ikke er bygget for aktiv kjøring underbygges dessuten av bremsene. På begge turene vi kjørte opplevde vi tildels kraftig fading – siste dag ble skivene så varme at flammer slikket felgene…

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer