Nye rutiner hos bensinstasjonene

Bruk denne når du fyller

Ellers risikerer du at banken «låner» 1500 kroner av deg - i flere dager!

BLAKK: Har du lite penger på kontoen, kan det lønne seg å betale i kassa. I verste fall mangler du likviditet den neste uka. Foto: Rune M. Nesheim
BLAKK: Har du lite penger på kontoen, kan det lønne seg å betale i kassa. I verste fall mangler du likviditet den neste uka. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Visste du at de fleste bensinstasjoner binder inntil 1500 kroner fra kortet ditt mens du står og fyller drivstoff, uansett hvor lite du fyller? Dette har mange fått erfare den siste tiden. Beløpets størrelse bestemmes av bensinstasjonsselskapene, og er satt for at du ikke skal bli stoppet i fyllingen underveis.

Reservasjonen skal imidlertid fjernes så snart du er ferdig å fylle, men det skjer definitivt ikke alltid.

Dinside har vært i kontakt med en rekke mennesker som har opplevd å reise blakke fra bensinstasjonen etter at de har fylt drivstoff. Har man lite penger på kontoen, risikerer man altså at alt disponibelt beløp blir reservert, selv om du fyller lite.

Enkelte rapporterer om at det har tatt en hel uke før reservasjonen har blitt løst opp. Det kan være vanskelig for 16-åringen som har fylt for en femtilapp på mopeden sin. For andre også, for den saks skyld.

Kontoen ble tømt

En av dem som kjenner godt til konsekvensene, er Ann Sundet Särås. Hun har flere ganger opplevd at det har gått dagesvis før reservasjonen har blitt fjernet, og pengene igjen har blitt tilgjengelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer