Tid for hjulskift

Bruk denne

Det er en skremmende opplevelse når hjulet løsner på bilen. Det kommer mange bilister til å oppleve de neste ukene. Trikset for å unngå det er svært enkelt.

SOMMERDEKK: Med en momentnøkkel sikrer du deg at sommerdekkene sitter hele sommeren. Video: Rune Korsvoll. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om våren har latt vente på seg, er det mange som skifter til sommerhjul på bilen denne helgen. Det er en jobb som mange fortsatt gjør selv, mens andre velger å overlate det til folkene på et dekkhotell. Uansett er det en ting som er viktig å passe på for ikke å oppleve marerittet med at et hjul løsner og faller av bilen.

Det kan fort bli en skremmende opplevelse, som kan ende i katastrofe, om uhellet er ute. Om man opplever at bilen begynner å riste kraftig mens man kjører, rett etter at man har skifta dekk på bilen, er det viktig å være observant. Det kan være et tegn på at et hjul er i ferd med å løsne.

Det kan gi store skader på både bil og mennesker.

Slikt kan skje den beste. Ifølge statistikken til SOS Veihjelp og NAF Veihjelp i Oslo-området, er bilister med løse hjul og ødelagte hjulbolter vanlig i ukene etter hjulskift.

Bare i dette området må bilbergerne de neste ukene trolig hjelpe rundt 150 bilister med hjul som har løsnet, hjulbolter som er knekt eller hjul som er mistet.

Bruk momentnøkkel

Petter Schøyen er leder for SOS Veihjelp og NAF Veihjelp i Oslo-området. Det er hans folk som er ute og hjelper bilister i nød. Hans råd er tydelig: Bruk en momentnøkkel på hjulboltene når du setter på sommerhjulene. Etter at du har kjørt noen mil, bruker du den igjen for å trekke etter boltene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.