Frykter ulykker

– Bruk flymodus

Foreldre frykter uoppmerksomme foreldre bak rattet på skoleveien. Gjett hvem som er verstingene? «Sett mobilen i flymodus», oppfordrer forsikringsselskap.

FLYMODUS: Sett mobilen i flymodus når du kjører. Da slipper du å bli fristet til å sjekke meldinger og anrop når mobilen piper, sier Gjensidige. Foto: Rune Korsvoll
FLYMODUS: Sett mobilen i flymodus når du kjører. Da slipper du å bli fristet til å sjekke meldinger og anrop når mobilen piper, sier Gjensidige. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skolene er i gang, og det er mange små barn langs veien – noen for aller første gang.

En undersøkelse som Respons Analyse har gjort for Fremtind, viser at uoppmerksomme bilførere er det foreldre frykter aller mest på skoleveien. De frykter det mer enn foreldre som kjører for fort. En kikk på telefonen, eller fikling med skjermen på dashbordet i noen sekunder kan være nok.

Dette er verstingene

Og frykten er tydeligvis ikke ubegrunnet. En undersøkelse som Gjensidige har gjort, viser at nettopp foreldre med skolebarn er verstingene. Av de som har barn svarer 54 prosent at de har opplevd at skjermen eller mobilen har tatt oppmerksomheten bort fra veien. Gjennomsnittet for alle bilister er 43.

For 40 prosent av de med barn førte uoppmerksomheten til en farlig situasjon.

Mobilen i flymodus

Kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige er klar på at et lite øyeblikks uoppmerksomhet kan være katastrofalt hvis et barn plutselig springer ut i veien.

Nå oppfordrer han oss til å sette mobiltelefonen i flymodus når vi kjører og holde fingrene unna skjermen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer