Personlige bilskilt

Bruker titalls millioner på personlige bilskilt

For 9.000 kroner kan du bytte ut bilnummeret ditt med et personlig bilskilt. I fjor kjøpte nordmenn slike skilt for 17,5 millioner kroner.

PERSONLIGE BILSKILT: Nordmenn bruker flere millioner kroner på egne bilskilt. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix
PERSONLIGE BILSKILT: Nordmenn bruker flere millioner kroner på egne bilskilt. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er stadig flere som gjør dette, melder NRK.

Dermed kjører det biler på norske veier med skilter som sier «Lydmann», «Godtid», «Doitnow», «Brann» og andre fantasifulle påfunn. I fjor byttet for første gang en bil på Svalbard til et personlig bilskilt. På det står det «Isbjørn».

Overskuddet fra de personlige bilskiltene er øremerket til trafikksikkerhetskampanjer.

– Det er grunnlaget for hele denne ordningen. Vi har brukt overskuddet fra 2017 på kampanjer som handler om oppmerksomhet i trafikken, fart og belte i buss. Det skal vi fortsette med i 2019, sier Heidi Øwre i Statens vegvesen.

Gikk for innavl

At Vegvesenets server krasjet under åpningen for søknader, beviser også den store interessen det var for drøyt ett år siden. Vi har tidligere skrevet om finurlige personlige bilskilt, og Tor Egil Syvertsen er én av dem som har skaffet seg ett. «Innavl» pryder fronten på hans Chevrolet Tahoe.

- Jeg har aldri blitt stoppet av snuten før. Men etter at jeg fikk disse skiltene har de stoppet meg to ganger, sa Syvertsen til Dinside da vi snakket med ham i fjor høst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer