Bruksområder

Badebåt, fiskebåt, morrobåt eller en kombinasjon? Vel, Coaster 480 er ikke den mest fleksible av jeeper som ligger og dupper langs norske brygger...

Publisert

Skjærgårdjeepen har blitt så populær nettopp fordi den er så fleksibel. Den ene dagen kan du lunke rundt i fjorden for å nyte blå himmel og sol, og den neste kan du - vassende i fiskeblod og slim - ligge på favorittbanken og dra den ene etter den andre ruggen opp fra havet, eller du kan banke inn på nærmeste strand så sand og jordsmonn spruter.

Dessverre savner vi enkelte finesser på Coaster, som vi gjerne skulle ha sett på en jeep.

Hvor er?

For hvor er pulpiten, denne elegante svingen på håndrekkene som gjør at bording, og ikke minst landgang, blir lekende lett. Slik det er nå er det mer stabilt å gå på den berømte planken...

Eller badestigen. Denne enkleste av de enkle innretningene som man bare feller ned i vannet når badeturen vel er over og lufttemperaturen frister mer enn samkvemmet med havets levende delikatesser. I våre øyne to mangler som ikke burde forekomme på en jeep.

Morrobåt

Og det drar oss egentlig til sakens kjerne, for Coaster 480 er ikke som andre jeeper - den er egenrådig og litt annerledes. Den er mer en morrobåt for de velbemidlede som er unge til sinns, og som liker å ta seg en tur på fjorden med høyt turtall i hekken og bølger under kjølen. For uansett hvordan du snur og vender på der er og blir Coaster 480 en morrobåt - og båttypen inviterer heller ikke til de store familieutfluktene. Til det er fribordet for lavt, plassen for liten og ikke minst skjermingen mot vær og vind for dårlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer