Kjøpe Porsche brukt

Brukt Porsche til Golf-pris

Mange drømmer om en Porsche i garasjen. Nå kan drømmen bli virkelighet. Til og med en legendarisk 911 ... til prisen av en VW Golf.

DRØMMEBIL: Nå finnes det mange brukte Porscher til salgs i Norge, men ekspertene advarer: - Kjøp ikke de billigste. Når det gjelder Porsche så gjenspeiler prisen nesten alltid kvaliteten. Foto: Porsche
DRØMMEBIL: Nå finnes det mange brukte Porscher til salgs i Norge, men ekspertene advarer: - Kjøp ikke de billigste. Når det gjelder Porsche så gjenspeiler prisen nesten alltid kvaliteten. Foto: Porsche Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge er i ferd med å bli et Porsche-land. Sportsbilen som i mange år bare har vært en drøm for mange, er blitt mer og mer vanlig å se på norske veier. Ikke minst etter at Porsche lanserte sin første elbil Taycan. Nordmenn har stått i kø, og i løpet av noen måneder i fjor ble det solgt over 1200 eksemplarer av den avgiftsfrie, elektriske bilen. Det er flere enn Volvo solgte av sin XC40.

Mange brukte

Men det er ikke denne bilen det dreier seg om denne gang. Vi snakker om en mer klassisk Porsche. Går du inn på Finn.no i dag, vil du se at det er rundt 1000 brukte Porscher til salgs. De fleste av disse er 911 i mange forskjellige varianter, årsmodeller og prisklasser.

IKONET: Porsche 911 kom på veien i 1963. Fram til 1997 hadde bilen luftavkjølt boksermotor. Det er disse bilene som Porsche-entusiaster drømmer om. Foto: Porsche
IKONET: Porsche 911 kom på veien i 1963. Fram til 1997 hadde bilen luftavkjølt boksermotor. Det er disse bilene som Porsche-entusiaster drømmer om. Foto: Porsche Vis mer

Er målet å eie en 911 med luftavkjølt motor, produsert mellom 1963 til 1997, kan det hende det fortsatt bare blir med drømmen. For entusiastene er modeller fra denne perioden den hellige gral. Det betyr høy pris.

I dag står det for eksempel en 1992-modell 911 RS «1 av 290 originale RS Clubsport» til salgs hos Porsche Classic Center i Son for 2 390 000 kroner.

Luftavkjølt 911 - hellig gral

Men det finnes mange andre muligheter til å bli Porsche-eier. Hva med for eksempel en 911 Carrera Cabriolet fra 1998 med 300 hester til 299 000 kroner? Bilen som ligger på Finn.no har ifølge selgeren fulgt alle servicer og nylig hatt en rekke oppgraderinger.

911: De rimeligste 911-modellene er produsert fra 1997 og har vannavkjølt motor. Foto: Privat
911: De rimeligste 911-modellene er produsert fra 1997 og har vannavkjølt motor. Foto: Privat Vis mer

Hvorfor er denne så mye billigere? Den er femte generasjonen 911, som kom i 1997, og en av de første med vannavkjølte motorer. En motor som både er mer stillegående, har lavere utslipp og mer krefter, men som altså ikke er like populære som brukt. Ryktene går om at enkelte av utgavene har en motor-svakhet som kan bli dyr å reparere. Men dette gjelder ikke alle modellene.

«Bra billig kjøremaskin»

En Cayman er også et svært spennende alternativ. «Aldri før har Porsche laget en så bra kjøremaskin for så lite penger», skrev vi da vi testet bilen i 2013. En 2007-modell med 126 600 kilometer på telleren, som har fulgt alle servicer hos Porsche, selges på Finn.no for 355.000 kroner.

Tormod Dramstad er formann i den norske Porsche-klubben. Han har flere gode råd å komme med for alle som vil kjøpe en brukt Porsche:

CAYMAN: "En kjøremaskin for lite penger" var konklusjonen etter at vi testet Porsche Cayman i 2013. Foto: Privat
CAYMAN: "En kjøremaskin for lite penger" var konklusjonen etter at vi testet Porsche Cayman i 2013. Foto: Privat Vis mer

Billig Porsche i Norge

– Det er mulig å få mye Porsche for pengene dersom du velger de rette modellene. Norge har fortsatt lave priser på Porsche i forhold til mange andre land i Europa. Til og med de luftavkjølte 911-modellene fra før 1997, som av mange oppfattes som ikonene blant alle Porsche-modeller, har relativt lave priser i Norge, sier Dramstad.

Han mener at det kan være nyttig å starte med et medlemskap i Porsche-klubben.

Dyre reparasjoner

Her finnes det folk som kan gi gode råd om hvilke modeller du bør velge. I tillegg er det mange brukte Porscher som selges mellom private og aldri dukker opp i annonser på Finn.no.

– Når du skal kjøpe en brukt Porsche, er det viktig å sette seg inn hvilke svakheter de enkelte modellene kan ha. Det er ingen hemmelighet at det koster mer å reparere en slik sportsbil enn en vanlig familiebil, sier Dramstad. Hans beste råd til alle som ønsker å kjøpe en brukt Porsche er å ikke jakte på de laveste prisene:

BOXSTER: - Prisene på brukte Porscher er rimelige i Norge sammenliknet med resten av Europa, sier Tormod Dramstad i den norske Porsche-klubben. Foto: Privat
BOXSTER: - Prisene på brukte Porscher er rimelige i Norge sammenliknet med resten av Europa, sier Tormod Dramstad i den norske Porsche-klubben. Foto: Privat Vis mer

Ikke kjøp den billigste

– Når det gjelder Porsche er det nesten alltid slik at prisen gjenspeiler kvaliteten på den bilen du får. Kjøper du den billigste du finner, kan du ende opp med å måtte koste på 150 000 - 200 000 kroner før du har en brukbar bil på veien.

– Jeg har også ved et par anledninger kjøpt biler som har vært blant de dyreste i markedet og opplevd mange feilfrie år bak rattet. Å finne en bil som er godt vedlikeholdt er alfa og omega, slutter Dramstad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer