Brukt S-klasse: Svær og solid

Det er svært delte meninger om utseendet på Mercedes S-klasse fra denne perioden, men en ting er sikkert: dette er et trygt, men dyrt bruktbilkjøp.

Publisert

Mercedes S-klasse er et populært bruktbilobjekt, særlig for dem som skal bruktimportere. Men så mange S-klasser ruller det likevel ikke rundt på norske veier. Mest utbredt i Norge er S280 og S320, men det ruller også en del eldre S500 rundt.

I Tyskland er enkelte modeller av S-klasse blant de bilene som taper seg aller mest i verdi, men prisvariasjonene er svært store. Poenget er at det på kontinentet er aller størst etterspørsel etter de dieseldrevne variantene (S300 TD og S350 TD). Disse er det lavest verditap, og høyest bruktbilpriser på. Dermed kan norske bilkjøpere som hungrer etter en solid og tørst V12-er boltre seg i gode tilbud, men langt mer bil for pengene får du dersom du velger S280 eller S300.

I 1999 kom den nye S-klassen på markedet, og det er særlig de siste utgavene av den utgåtte W124, altså 1998-modellene, som har et ekstremt verditap. Dette kan du utnytte til din egen fordel.

Det er ekstrem prisforskjell på de ulike modellene i S-klassen på bruktmarkedet, og det er tilsvarende ekstrem forskjell i kjørelengde. Mange av disse bilene har kjørt svært langt (30 - 50.000 km/år)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer