Bruktbil: Audi 100/ A6 - Lite rust, mye plass

Få alvorlige feil, komfort og ikke minst et høyt kvalitetsnivå gjør Audi 100 og A6 til gode bruktbilkjøp. Galvanisert karosseri sikrer dessuten at rusten velger andre bilmerker enn din Audi.

Audi 100 holder seg fortsatt godt, trass i at designet begynner å dra på årene. Foto: Jan Harry Svendsen
Audi 100 holder seg fortsatt godt, trass i at designet begynner å dra på årene. Foto: Jan Harry Svendsen Vis mer
Publisert

Siden introduksjonen har Audi 100/ A6 vært tilbudt med mange forskjellige motoralternativer. Fra små -- for bilstørrelsen nesten for små -- firesylindrede motorer til store V8'ere, men også med fem og sekssylindrede alternativer. Bensinutgavene har kanskje vært mest vanlige, men når Audi introduserte TDi-motoren, steg andelen av dieselmotorer montert under panseret som prydes av de fire ringer.

Mange Audier har påskriften "quattro" i grillen og på bakluka. Den noe kryptiske betegnelsen viser til at bilen trekker på alle fire hjulene, og ikke bare på forhjulene som er mest vanlig på Audi 100 og A6.

På karosserisiden har man to muligheter, for Audi 100/ A6 ble produsert både som sedan og stasjonsvogn (Avant). Stasjonsvognutgaven ble i tillegg tilbudt som varebil.

Dette er feilene

Motor:- Sjekk tannreimen for slitasje og slakk- Se etter tegn på oljelekkasje fra motor og gearkasse- Problemer med innsprøytningspumpen på TDi motorene- Sjekk kompresjonKarosseri:- Rust er ikke noe problem, takket være galvanisering og god rustbeskyttelseDiverse:- Sjekk bremsene, spesielt bakbremsen- Porøse bremseslanger- Sjekk drivakselmansjetter- Defekte støtdempere

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer