Bruktbil: Audi 80 - For noen og enhver

Audi 80 er en populær bil, men har sterke konkurrenter på bruktmarkedet i BMW 3-serie og Mercedes 190. I en Audi 80 finner du tysk grundighet og kvalitet, komfort og gode kjøreegenskaper.

Bruktbil: Audi 80 - For noen og enhver
Publisert

Grunnmodellen av Audi 80 hadde en 1,8-liters forgassermotor som overførte 90 hestekrefter til svinghjulet. Toppmodellen - med unntak av S-modellene - hadde en V6 som pumpet ut 174 hester. Mellom disse to ytterlighetene var det mange alternativer, blant annet to dieseler - en tradisjonell forkammerdiesel med turbo og 75 hester, samt en Tdi utgave med 90 hestekrefter.

I tillegg fantes den som stasjonsvogn (Avant), coupe og cabriolet - for de som likte å ha håret blafrende i vinden.

Rene sportsmodeller ble også laget av Audi 80. Den mest sivile het S2, en coupe med 220 hester, senere 230, og firehjulstrekk. Den råeste - en stasjonsvogn - hadde bremser fra Porsche, ble bygd av nevnte fabrikant, og hadde ikke mindre enn 315 hester. RS2 var dens navn.

Dette er feilene

Motor:- Defekt termostat i motorens kjøleanlegg.- Oljelekkasjer fra motor og gearkasse.- Utett vannpumpe.- For lav ladespenningKarosseri:- Rust er ikke noe problem, Audi 80 hadde fullforsinket karosseri.Diverse:- Slitte drivaksler og mansjetter.- Rustet eksosanlegg.- Slitte bremser (spesielt motorsterke utgaver)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer