BRUKTBIL: Audi A8 på pristoppen

Audi A8 er den litt anonyme storbilen som kanskje ikke er like synlig som luksusbilene fra Mercedes og BMW, men den er slett ikke et dårlig kjøp.

Publisert

Mange velger en relativt mørk farge til sin A8, og på litt avstand er det enkelt å forbytte gamle A6 og A8. Diskret, kalles det visst. Fra innsiden er så visst ikke A8 av den diskrete typen, og bilen byr på luksus både foran og bak. I tillegg er det den eneste av disse bilene som byr på firehjulstrekk.

Teknikk og forsprang

I mørket lyser knappene i kupeen opp fra alle kanter, og understreker Audis teknologiske image. Viktigst av alt er likevel selve karosseriet, som er bygget i aluminium. Det er sterkt og lett, og gir bilen relativt sportslige egenskaper.

Og sportslig karakter har A8, nettopp derfor kan den ikke vise til samme fjæringskomfort som konkurrentene fra BMW og Mercedes. Plassmessig stiller derimot A8 meget sterkt.

Dette er feilene

Karosseri:- Aluminium ruster ikke!Motor:Sjekk avgassnivå på eldre biler.Diverse:- Bremser: Dårlig bremsevirkning -- sjekk bremsene!- Vibrasjoner i foraksel/ubalanse.- - Slitte dekk/ujevn slitasje.- Støy fra drivaksling på Quattro-modeller.

Dette er historien

1994:- A8 overtar for V8. Motorer: 2,8 (V6) og 4,2 (V8).1995:Ny motor: 3,7 (V8)1996:Ny motor: 2,8 (V6 med 5 ventiler pr. sylinder) Sportslige S8 (4,2 V8 m/340 hk).1997:Ny Motor: 2,5 Tdi (150 hk)1998:Facelift: Liten endring av optiske elementer. Endring i fjæring/demping gir bedre komfort

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer