BRUKTBIL: En evig stjerne?

Mercedes-Benz er kjent for kvalitet og komfort –likevel kan mørke skyer i horisonten true Mercedes-Benz- stjernen.

BRUKTBIL: En evig stjerne?
Publisert

Som drosjer kjenner kanskje de fleste av oss E-klasse fra Mercedes-Benz best. Faktum er imidlertid at siste generasjon ikke lenger trenger å være en telefon unna, snarer et par skritt. For det er ikke noen tvil om at Mercedesen med de fire øynene har inntatt bruktmarkedet.

Introdusert på det norske markedet i juni 1995, og arvtager etter sliteren W124, skulle E-klassen med den radikale fronten snart vekke følelser. Om designet var vågalt, var imidlertid konseptet velprøvet. Mercedes-Benz E-klasse kom nemlig både som sedan og som stasjonsvogn T-modell. Motorutvalget strakk seg fra enkle 2-liters bensinmotorer og opp til kompliserte og kraftige V8 motorer. På dieselsiden var også utvalget stort. Motorutvalget til E-klasse var med andre ord rikelig.

Konklusjon

Bør man ta sjansen på en brukt E-klasse fra Mercedes-Benz? Rustproblematikken er mest av kosmetisk art, men se opp for differensialer som lekker og ulyder fra differensialen. Vær også klar over at mange E-klasser har hatt liv som drosjer. Det betyr lang kjørelengde, men som regel også godt vedlikehold. Likevel er det ikke til å komme fra at drosjer blir mer slitt enn biler som er kjørt av en forsiktig direktør eller brukt som familiebiler. Forlang prisavslag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer