Bruktbil: Ford Fiesta - Rommelig småbil

Ford var den første bilfabrikken som begynte med produksjon på samlebånd. De var også først ute med å tilby ABS-bremser og kollisjonspute for føreren som ekstrautstyr i småbilsklassen. Er dette alene godt nok til at man bør anskaffe seg en brukt Fiesta?

Bruktbil: Ford Fiesta - Rommelig småbil
Publisert

Ford Fiesta er en småbil som utelukkende har blitt levert med kombikarosseri. Valget har begrenset seg til tre eller fem dører. Utstyrsnivåene er ikke mange, men spesialmodeller har forekommet rett som det er. Fun og Family er to eksempler på kampanjemodeller med særeget utstyrsnivå. Samtlige Fiestamotorer er firesylindrede. Den minste er på 1.1 liter og femti hester, mens en 1.8 liter med 16 ventiler og 130 hester var den sterkeste, den finnes kun på de sportslige XR2-modellene. En dieselmotor var det også mulig å finne under panseret på Fiesta - seksti hester fra 1.8 liters slagvolum er denne motorens nøkkeltall.

Vanlige feil og mangler

Tidligere modeller av Ford Fiesta hadde ord på seg for å ruste, det ble rettet opp da den Fiesta ble lansert i ny versjon i 1989. Man kan likevel ikke helt avskrive muligheten for at å finne rust på bilen. Sjekk nøye alle sammenføyninger, sveisepunkter, dører og bærende konstruksjoner. Også under mattene i interiøret og bagasjerommet kan rust forekomme.

Andre problemer man kan finne på Ford Fiesta er av mekanisk karakter. Gearkasser som skraper ved opp- og nedgearing tyder på at synkroniseringsringene er slitte. Enkelte biler sliter også med defekte vann- og drivstoffpumper. På andre biler kan starteren og dynamoen være gåen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer