Bruktbil: Galant - Ugalant, men bra

Solid og gjennomprøvet teknikk var viktigere enn høy fancy-faktor da Mitsubishi konstruerte Galant. Derfor er da også Mitsubishi Galant fra årgangen 1993 til 1996 solide og gode bruktbilkjøp.

Bruktbil: Galant - Ugalant, men bra
Publisert

Spesielt spennendende er Mitsubishi Galant ikke, men den tilbyr en høy grad av komfort og den er rommelig. Da bilen ble lansert i 1993 var den tilgjengelig i to ulike karosserivarianter, sedan og kombi-kupe. Under panseret var det mest vanlig å finne enten en 1,8-liters motor med 126 hester eller den større to-literen med 137 hestekrefter. Foruten disse to motorene ble Mitsubishi Galant levert med en to-liters V6 motor med 150 hestekrefter, og en turbo diesel med to-liters slagvolum og 90 hestekrefter.

Galant kunne også leveres med firehjulsdrift.

Dette er feilene

Motor:- Solide, men pass på at tannreimen er skiftet dersom bilen har passert 90.000 kilometerKarosseri:- Lite rust- Se etter skrammer på de lakkerte støtfangerneDiverse:- Løse tetningslister rundt dørene- Rust i bakre eksospotte

Dette er historien

1993:- Femte generasjon Galant introduseres som sedan og kombi-kupe.1996:- Produksjonen av femte generasjon stoppes og erstattes av dagens modell. 

Konklusjon

Som bruktbil er Mitsubishi Galant med andre ord ett godt kjøp. Bilene er solide, har få feil og mangler samtidig som bruktibilens verste fiende - rusten - holder seg unna. Det eneste du bør passe ekstra godt på er at tannreimene er skiftet dersom bilen har passert 90.000 kilometer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer