Bruktbil: Honda Accord - Den japanske BMW

Honda Accord hører til toppsjiktet fra japansk bilindustri. Høy kvalitet og en litt sportslig fremferd gjør bilene populære. Enkelte vil sammenlikne dem med BMW.

Bruktbil: Honda Accord - Den japanske BMW
Publisert

Honda hadde tidligere en Accord Aerodeck, men den forsvant når modellen vi omtaler her kom i produksjon. Dermed stod Accord igjen med et karosserialternativ, nemlig sedan.

Under panseret er det heller ikke det store mangfoldet, og mest vanlig er det å finne to literen på 131 hestekrefter. I tillegg til den motoren har Accord også vært tilbudt med en 1.8-liters motor med 115 hester, samt 2.2-liters motor med en ytelse på 150 hestekrefter.

Dette er feilene

Motor:- Sjekk registerreimen.
- Slitt clutch.
- Defelt, eller slitt, startmotor.
Karosseri:- Karosserirust er lite utbredt på Honda Accord.
Diverse.- Rustent eksosanlegg.
- Problemer med sentrallås.

Historikk

1993:- Bilen vi omtaler lanseres. Forskjellene var både av teknisk og designmessig art.
1996:- En forsiktig oppgradering av designet, blant annet med mer krom.
1998:- Dagens modell introduseres.

Konklusjon

Konklusjonen er grei. Honda Accord er ikke noe dårlig kjøp, men bilen har aldri hatt den helt store populariteten i Norge. Det er derfor begrenset hva man finner brukt av disse bilene. Som nye er de kjennetegnet ved at de holder et rimelig bra utstyrsnivå, dette gjenspeiles naturlig nok også å de brukte bilene.

Om Accorden skal ha noen akilleshæl må det være eletronikken, for når den først streiker kan det bli dyrt å være Hondaeier.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer