Bruktbil: Honda Civic -- solid sjarmør

Honda Civic er ingen praktisk bil, i alle fall ikke dersom du sammenlikner den med enkelte konkurrenter. Til det er plassen i minste laget. Men Civic er så absolutt et alternativ som en nummer to bil - og et robust sådan.

Bruktbil: Honda Civic -- solid sjarmør
Publisert

Honda Civic ser man oftest som combi-kupe, men det er langt fra det eneste karosserialternativet bilen har væt tilbudt med. For Honda har solgt Civic både som sedan, stasjonsvogn (Shuttle) og som coupe (CRX).

Under panseret har også utvalget vært bra, og motorene likeså. Ofte trives de når turtallet stiger, og det er ikke tvil om at de nok har bidratt til at Civic har fått et litt sportslig preg over seg. Mest vanlig å finne under panseret er de mindre bensinmotorene med ytelser på omlag 90 hester, men også kraftige motorer med varable ventiltider (VTEC) har vært tilgjengelig. "Verst" i så måte er 1,6-literen som yter 160 hestekrefter og sørger for at Civic mer blir en landeveisrakett enn en utpreget småbil.

Honda Civic har forhjulsdrift, men stasjonsvognsutgaven - Shuttle - har vært tilbudt med firehjulsdrift.

Vanlige feil og mangler

Motor:- Sprukne fordelerlokk.- Spenningsmekanismen for registerreimen defekt.- Oljelekkasje fra motor og girkasse.- Slitt eller defekt drivstoffpumpe.- Feil justert tenning.Karosseri:- Noe rust på eldre utgaver. Sjekk jekkfester, bakskjermer og gulv spesielt nøye.Diverse:- Korrosjon på reflektoren i frontlyktene.- Slitasje i hjuloppheng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer