Bruktbil: Hyundai Elantra -- Mellomklasse til minipris?

Hyundai er koreansk, og det profiterer du som bruktbilkjøper på - i alle fall prismessig. Men holder kvaliteten mål?

Bruktbil: Hyundai Elantra -- Mellomklasse til minipris?
Publisert

Hyundai Elantra er romslig nok til å frakte en familie på fire, den er praktisk, har mye utstyr og er billig i drift. Hyundai Elantra er med andre ord en vaskeekte familiebil - noe spesielt stasjonsvognen beviser til det fulle.

At Elantra ikke er noen gateracer bevises vel også av motorene, men 1,6-literen med 116 hester burde være tilstrekkelig for de langt fleste av oss - selv om 1,8-literen med 128 hester gir enda mer effekt. Minst er 1,5-literen som ble introdusert i 1997. Ytelsen på denne motoren var 90 hestekrefter.

Dette er feilene

Historikk

Konklusjon

Dersom prestisje ikke er det som betyr mest for deg kan en Hyundai Elantra være et godt bruktbil valg - ikke minst fordi prisene er lavere enn hva de er på mange av konkurrentene. Et råd er likevel å ta seg bryet med å undersøke litt, erfaringsmessig er det nemlig store prisvariasjoner på Elantra her til lands.

Mekanisk er Elantra relativt solide, men undersøk om registerreimen har blitt skiftet. Dersom du hører skraping eller ulyder fra girkassen bør du dessuten være på vakt, som oftest betyr det at synkroniseringsringene i girkassen er slitte. Kommer du over en slik bil bør du gå videre til neste, dersom selger ikke er villig til å gi en kraftig prisreduksjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer