Bruktbil: Lada Classic - Tidsmaskinen

I Russland har den status som en Mercedes. I Norge tar enkelte mennesker bussen før de kjører Lada. Men som bruktbil er den noe av det billigste penger kan skaffe, men da snakker vi om i innkjøp.

Bruktbil: Lada Classic - Tidsmaskinen
Publisert

Lada Classic ble levert både som sedan og stasjonsvogn. Sedanmodellen kunne man få levert i tre utstyrsnivåer, basismodellen het 1200S mens toppmodellen het 1600L. For traffikanten som syntes basis ble for spartansk og toppmodellen for luksuriøs fantes det en som plasserte seg midt i mellom de to. Navnet på modellen er 1500S.

Stasjonsvognseiere hadde bare ett valg, nemlig 1500. Felles for alle utgavene er at betegnelsen opplyser om motorens slagvolum. 1200S hadde altså en motor på 1.2 liter og 60 hester, mens 1500S hadde 1.5 liter og 75 hester, denne motoren var også å finne i stasjonsvognen. Toppmodellen var utstyrt med en 1.6 liter på 78 hestekrefter.

Vanlige feil og mangler

Det største problemet er rust, og det er ikke bare deler av bilen som ruster. Unntakene er ikke hva som ruster, men hva som ikke ruster. Mest utsatt er chassiset, panser, skjermer, bremseledninger og reflektorene i lyktene.

Et annet problem som hyppig oppsøker Lada-eiere er lekkasjer. Oljen lekker i strie strømmer både fra motor, gearkasse, bakaksel og styringen. Vann har også en tendens til å lekke. Radiator, vannpumpe og slanger er vanlige sjekkpunkter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer