Bruktbil: MB 190 - Den lille som ble stor

Aldri før har en bil vært så omdiskutert som Mercedes 190. Spekulasjonene og tegningene florerte i utenlandske bilblader mange år før bilen var et faktum. I elleve år skulle Mercedes-Benz 190 produseres.

Bruktbil: MB 190 - Den lille som ble stor
Publisert

Mercedes 190 ble bare produsert som sedan. Men om bilen ikke hadde stor valgfrihet på karosserisiden var variasjonen stor under panseret. Her kunne man finne motorer - både bensin og diesel - med ytelser fra 72 til over 200 hester. Mest vanlig var de firesylindrede motorene, men også seksylindrede motorer fant et lunt rede i Mercedesens motorkasse.

Bensinmotorene hadde fra 1.8 til 2.6 liters slagvolum, selv om 190 bare var tilgjengelig med en 2,0-liters motor den første tiden. Forgasserversjonen, 190, produserte 90 hester, mens 190E, med innsprøytning, mobiliserte 122 hester. Senere kom de andre motorene, 2.3 liter med 136 hester, 2.6 liter med 160 hester og en 2.3 liter med 16 ventiler og 185 hestekrefter.

En Mercedes 190E 1.8 ble også produsert, ytelsen var 109 hestekrefter. Størst og sterkest var allikevel 2.5 – 16. Slagvolum på 2.5 liter og 16 ventiler ga stolte 205 hester.

For dieselentusiastene fantes det også variasjonsmuligheter. Uten turbo varierte ytelsen fra 72 til 90 hester, med vifte var ytelsen oppe i 122 og 126 hestekrefter.

Dette er feilene

Motor og drivverk:- Slitte kamaksler ( hør etter ulyder)- Oljelekkasjer fra motor og gearkasse- Slitt registerreim- Slitt mellomaksel- Defekt vannpumpeKarosseri:- Rust (på de eldste utgavene- Rust under kromlister rundt hjulbuer- Dørstoppere defekteDiverse:- Slitte seter- Slitt parkeringsbrems- Dødgang på styring

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer