Bruktbil: Mercedes C-klasse - En høy C

Mercedes C-klasse er en bra bil, men den koster penger. Det reflekteres også på bruktbilprisene. Ofte koster en brukt Mercedes C-klasse mer enn hva en ny, mindre, bil koster - men dog uten stjerne på panseret. Er Mercedesen så bra at dette kan forsvares?

Bruktbil: Mercedes C-klasse - En høy C
Publisert

Basismotoren i Mercedes C-klasse finner man i C180. Den er på 1,8 liter og yter 122 hester. Men C-klassen har også vært levert med større og sterkere motorer. Blant de "vanlige" motorene er sekseren på 2,8 liter størst. Men både 2,0, 2,2, 2,3 og 2,4-litere har funnet veien til motorrommet. En 2,3 liter med kompressor er blant det mer spesielle, det er også C36 og C43 som begge har svært kraftige motorer.

C43 yter for eksempel 306 hester, mens C36 pumper ut 280. Valgmuligheter hva gjelder bensinmotorer skulle med andre ord være tilstrekkelig. Liker du diesel bedre, burde også forutsetningene for at du skal finne ditt alternativ være tilstede. Også her er mulighetene mange. Svakeste er C200 Diesel, ytelsen på 75 hester er ikke akkurat overdreven for en bil av denne størrelsen, bedre er da C220 Diesel med sine 95 hester, mens C 250 Turbo Diesel nok er den bilen som gir mest skyv for pengene med sine 150 hester.

I 1998 ble dessuten to motorer med Common-Rail introdusert, C200 CDi og C220 CDi, men det varer nok fortsatt litt før de når bruktmarkedene. Vi har testet C220 CDi, vil du lese testen vår kan du klikke her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer