Bruktbil: Nissan Sunny - I solens rike

Nissan Sunny er en outsider i Golf-klassen. Når man snakker om små mellomklassebiler er det ikke noen som nevner Sunny. Det gjør at du som bruktbilkjøper kan smile. Lavere priser er din gevinst.

Bruktbil: Nissan Sunny - I solens rike
Publisert

Nissan Sunny leveres både som tre- og femdørs kombi, stasjonsvogn og sedan. I tillegg finnes Nissan 100 NX som er en sportscoupe med basis i Sunny. Frekk design kjennetegner denne modellen.Trass i at Sunny neppe kan skuffe noen når det gjelder karosserivarianter er det dårligere stilt på motorsiden. Fire bensinalternativer og en diesel er ikke allverden. Den minste motoren, på 1.4 liter, yter 87 hester, mens 1.6 literen på 90 er det sterkeste motoralternativet som leveres til de "ordinære" utgavene. En 1.6 liter på 102 hester kan også leveres, men den er forbeholdt sportsutgaven SR.Dieselmotoren har to liters slagvolum og yter 75 hestekrefter.

Vanlige feil og mangler

Tradisjonelt sett er det få problemer knyttet til japanske biler. Nissan Sunny er ikke noe unntak i så måte. Høy driftssikkerhet og pålitelig mekanikk er stikkord som passer bilen.Allikevel er det, også på Sunny, enkelte ting som ikke er fullt så bra og som du bør sjekke før du mottar nøklene. Dynamoen er et av de svake punktene på Sunny, ofte er den defekt. Defekt kan også synkroniseringsringene og lagrene i gearkassen være. Prøv bilen og sjekk at den går jevnt. Ujevn gange kan tyde på at luftmengdemåleren i innsprøytningsanlegget er defekt eller at styringselektronikken til tenningen har sett sine beste dager. Ta deg også tid til å undersøke tilstanden på eksosanlegget, det er ofte angrepet av rust. Når du først ligger på alle fire kan du også krabbe under bilen å kontrollere drivakslene, slitte mansjetter kan tyde på at også drivakslene kan være modne for utskiftning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer