Bruktbil: Opel Astra - Med åpne øyne

De første årgangene som ble produsert av Opel Astra var befengt med mange feil og mangler. Bedre ble de ikke av å være brukt, fortsatt må man ha et våkent og kritisk øye før man med god samvittighet kan skryte av sin nye brukte Astra.

Bruktbil: Opel Astra - Med åpne øyne
Publisert

Mange ulike karosserivarianter gir en solid bredde i modellutvalget til Opel Astra. For Astra kunne leveres i alt fra friske cabrioleter, tegnet av Bertone, til sedate sedaner - men også som stasjonsvogner og kombikupeer.

Motorutvalget er heller ikke dårlig. Basis var en 1,4-liter på 60 hester, men også 1,6, 1,8 og 2,0-litere har funnet veien under panseret på Astra -- sistnevnte med en ytelse på 150 hestekrefter. Trass i at bensinutgavene er de mest vanlige, ble Astra også levert med dieselmotorer. Kraftigst var en turbodiesel med 82 hestekrefter.

Dette er feilene

Motor:- Slitte registerreimer.- Defekt starterkrets.- Defekt eller slitt vannpumpe.- Problemer med gearkassene på 1993 års modeller.Karosseri:- Se etter karosserirust, og rust i falser og i sveisepunkter.Diverse:- Defekt sentrallås.- Slitte bremseskiver.

Historikk

1991:- Opel Kadett erstattes av Astra.1992:- Astra sedan lanseres.  1993:- Ny motorgenerasjon med 16 ventiler (gjelder 1,6 og 1,8 liter bensinmotorer).1995:- Astra gjennomgår en lett oppgradering.1998:- Dagens modell introduseres, og erstatter modellen vi her omtaler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer