Bruktbil: Opel Vectra - Populær blitz

Opel har liksom aldri klart å komme seg opp i eliteserien blant tyske bilprodusenter. Bilene fra Rüsselheim har alltid blitt sammenliknet med Ford og Volkswagen. Vectra er ikke noe unntak i så måte. Men betyr lavere anseelse at bilen er dårligere?

Opel Vectra holder seg godt, trass i at det etterhvert begynner å bli en gammel bil.
Opel Vectra holder seg godt, trass i at det etterhvert begynner å bli en gammel bil. Vis mer
Publisert

Opel Vectra leveres både som kombi og sedan. Av disse er sedanen som var mest populær her hjemme.Motorene spenner fra beskjedne 1,6 liter med 75 hester til en stor og tørst 2,5 liters V6 på 170.Mellom disse to alternativene finnes det både 1,8 og 2,0-liters maskiner. Ytelsene på disse er henholdsvis 90 og 115 hestekrefter. Toliteren ble i tillegg levert i en 16-ventilers utgave, som kan varte opp med 150 hester - en motor som ga bilen et realt skyv. To dieselmotorer kunne også leveres, begge var på 1,7 liter, forskjellen var med eller uten turbo. Uten pustehjelp var ytelsen 57 hester, med 82.

Vanlige feil og mangler

Vectra er ikke noe spesielt dårligere enn andre biler, den deler de samme folkesykdommene. En av dem er rust, spesielt modellene produsert før fasadeendringen i 1992. Se spesielt etter de brune flekkene rundt falser, ved kanter og i fordypninger. Sjekk også kanaler og andre bærende konstruksjoner.

Mekanisk er bilen relativt solid, bortsett fra vannpumpene som har en tendens til å ryke ved hver 60.000 kilometer. Disse kan også ha lekkasjer. Lekkasjer kan også forekomme fra motor og gearkasse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer