Bruktbil: Peugeot 205 - Vinneren

Først vant den alt som var å vinne i rallyløypa, så vant den bilkjøpernes hjerter. Nå vinner den igjen. Denne gangen er det bruktbilkjøperne som blir fortapte. Bilen er Peugeot 205.

Bruktbil: Peugeot 205 - Vinneren
Publisert

Peugeot 205 er en frekk liten bil. Korte overheng foran og bak, samt et design som fortsatt er moderne sørger for det. Valget for den bruktbilkjøpende står mellom tre eller fem dører, alle integrert i et kombikarosseri. Liker man luft i håret kan det være godt å vite at Peugeot 205 også ble levert som kabriolet.

Motoralternativene er dessuten mange, fra små, bensingjerrige, motorer på 1,1 liter og 60 hester til den største motoren på 1,9 liter og 122 hester, som man finner i 205 GTI. I mellom disse to ytterpunktene finnes dessuten en 1,3-liter på 75 hester, en 1,6 liter på 90 og en motor forbeholdt de første utgavene av 205 GTI på 105 hester.En dieselutgave finnes også i Peugeot 205 GLd. Slagvolum på 1,9 liter og en ytelse på 65 hester gjør dette til en god kombinasjon.

Vanlige feil og mangler

Franske biler har ord på seg for at de ikke holder særlig lenge. Det er det nok mange som har spist i seg etter at 205 ble introdusert. For disse bilene holder lenge og vel dersom de har fått litt pleie.Riktignok er en gjenganger problemer med det elektriske anlegget. Styringsenheten til innsprøytningssystemet er dessuten også utsatt for en del feil og mangler. En annen typisk feil er defekte toppakninger og drivaksler. Dette kan du forresten lett sjekke. Se etter bobler i ekspansjonstanken når motoren går på tomgang. Ser du bobler er det en klar indikasjon på at pakningen er gåen. Drivakslene sjekker du også enkelt. Kjør deg en tur og hør etter ulyder, spesielt når du svinger og gir gass. Rust er ikke noe stort problem, men kan finnes i enkelte kanter på karosseriet. Let også etter rust i bærende konstruksjoner og under teppet i interiøret.Bensinsystemet er også utsatt for enkelte defekter. Dersom bilen ikke starter kan det skyldes en defekt drivstoffpumpe, nøkker bilen under kjøring kan feilen være at reguleringen av gasspjeldet er ødelagt.Er det en dieselutgave du ser på skal du høre etter ulyder når bilen går på tomgang. Hører du lyder som ikke skal være der kan det bety at motorlagrene er slitte. Skifte av disse er en kostbar affære.Mistenkelig skal du bli dersom du ser på en 205 som nylig har fått motoren vasket, en vanlig feil er nemlig at de lekker olje. Et skinnende rent motorrom kan betyr at denne bilen lekker mer olje enn vanlig og at selgeren forsøker å skjule det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer