Bruktbil: Peugeot 309 - Unntatt offentlighet

Peugeot 309 er en beskjeden bil, den stikker seg ikke frem, men gjemmer seg i de bakre rekker- mange vet ikke engang at det er en bil som heter Peugeot 309. Det skal du være glad for, prisene er lave og bilen er slett ikke verst.

Bruktbil: Peugeot 309 - Unntatt offentlighet
Publisert

Hvorvidt en Peugeot 309 er en pen bil eller ikke får bli opp til hver enkelt å avgjøre, men at den er anonym kan ikke noen bestride. Bilen har kun blitt levert som kombikupe, variasjonsbredden har med andre ord ikke vært stor.Heller ikke motorvariantene er egnet til å overraske. Utvalget strekker seg fra 1,4 liter med 80 hester, til 1,6-liter med 90 og 1,9 med 110 hester. En 1,9-liters motor som er utviklet for GTI-utgavene finnes også, alt etter produksjonsår utvikler denne motoren fra 122 til 147 hester.Diesel utgaver finnes også, men de er nærmest umulige å finne på bruktmarkedet. Ytelsen fra 1,9 liter er 95 hester.

Vanlige feil og mangler

Til å være en fransk bil er Peugeot 309 overraskende rustfri, kun på de aller eldste utgavene kan man finne spor etter bilenes verste fiende. Her kan man først og fremst finne rust langs kantene på karosseriet, undersøk også langs lister og i bortgjemte kroker.

Mekanisk er det også enkelte steder som bør undersøkes, særlig er lekkasjer et kjent problem. På Peugeot 309 kan det lekke vann fra radiatoren og olje fra motoren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer