Bruktbil: Renault 19 - Komfortabel og driftssikker

Renault 19 er en komfortabel og driftssikker bil, også som brukt. At den er av fransk opprinnelse bør med andre ord ikke skremme noen, lave bruktbilpriser gjør det mulig å gjøre et kupp.

Renault 19 har et litt kantete design. Bilen på bildet er toppmodellen. Foto: Jan Harry Svendsen
Renault 19 har et litt kantete design. Bilen på bildet er toppmodellen. Foto: Jan Harry Svendsen Vis mer
Publisert

Renault 19 kunne leveres i tre ulike karosserivarianter. Den mest populære var kombiutgaven, denne ble levert både med tre og fem dører.Foruten kombi kunne Renault 19 også leveres som sedan og kabriolet - sistnevnte finnes det ikke mange av. Motorene strekker seg fra 1,4 til 1,8 liter med ytelser fra 58 til 135 hestekrefter. Bortsett fra disse motorene, finnes det også en 1,7 liter med 90 hester. Fra 1992 ble det i tillegg tilbudt to 1.8 liters motorer på 88 eller 109 hestekrefter. Diesel finnes også, mest vanlig her hjemme er en konvensjonell forkammermotor på 1,9 liter og 64 hester. En turbodiesel med 90 hester har også vært å finne under panseret til Renault 19.

Vanlige feil og mangler

Tradisjonelt har franske biler ord på seg for å være av dårlig kvalitet. For Renault 19 stemmer det sjeldent. Rust er nemlig så godt som ukjent, mye av grunnen ligger i at hele 70 prosent av karosseriet er forzinket.

Du skal likevel ikke fraskrive mulighetene for at det kan forekomme rust - har bilen for eksempel vært innblandet i en trafikkulykke, kan den begynne å ruste dersom opprettingsjobben ikke er fagmessig utført. Rustpunktene på Renault 19 er langs vinduslister, ved kanter og i falser, finner du ikke rust her er det lite trolig at det finnes rust andre steder på bilen.Selv om karosseriet er motstandsdyktig mot rust er ikke eksosanlegget det. Bakre lydpotte har en tendens til å råtne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer