Bruktbil: Renault Clio - Clio, min Clio

Clio er småbilen til franske Renault. Beskjedne ytre mål, forhjulsdrift og små, men effektive motorer er typiske kjennetegn. Som bruktbil er kjennetegnet elektriske problemer.

Bruktbil: Renault Clio - Clio, min Clio
Publisert

Clio ble kun levert som kombikupe, med valget mellom tre og fem dører, der utgaven med fem dører er mest praktisk dersom du vurderer å bruke baksetet. Om ikke karosserivariantene er mange, finnes det derimot flere ulike drivkilder. Minste alternativ er på 1,2 liter og yter 58 hestekrefter. Litt større, og naturligvis sterkere, er 1,4-literen på 75 hester. Med denne motoren installert under panseret blir Clio en munter småbil.

To andre motorvarianter finnes også, begge er på 1.8 liter og forbeholdt spesialmodeller i Clio-serien. Den ene heter "Baccara" og er en luksusutgave med mye utstyr. Motoren i denne yter 95 hester. Clio 16V heter den andre, med 16 ventiler og 137 hestekrefter er dette den sportslige varianten.

Vanlige feil og mangler

Renault Clio er ikke en feilfri bilmodell, men få av bilene har alvorlige feil.Bagatellmessig er allikevel ikke feil i det elektriske anlegget. Finner du en Clio som tydelig viser tegn på å ha problemer med det bør du styre unna. Ikke sjeldent fører en feil i det elektriske til en annen. Før prøvekjøring bør du derfor forsikre deg om at alle de elektriske bryterne og instrumentene fungerer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer