Bruktbil: Subaru Justy - Allværsdugelig handlevogn

Subaru Justy er den minste bilen man kan få med firehjulsdrift. Det betyr god fremkommelighet under de fleste forhold. Men bilene som er produsert før 1988 har alle en eksistensiell fiende - rust.

Bruktbil: Subaru Justy - Allværsdugelig handlevogn
Publisert

Tre og femdørs kombi er de eneste alternativene på karosserisiden i Subaru Justy. Litt større valgfrihet er det derimot på motorsiden, men også her er det spedt.Valgfriheten begrenser seg til tre motorer. Den minste er på 997 kubikk og yter 55 hestekrefter, mens storebror er på 1.2 liter og yter 68 hestekrefter. En utgave på 75 hester finnes også.Firehjulsdrift kan leveres til alle motorene. Dieselmotorer fant aldri noen plass i Justy.

Vanlige feil og mangler

Subaru Justy produsert før 1988 har en felles fiende, nemlig rust. Understell og karosseri er steder hvor rusten trives spesielt godt. Ser du derfor på en bil som er produsert før 1988 skal du være på vakt, og ikke kjøpe bilen før du er helt sikker på hvilken stand den er i.Justyer produsert etter 1988 ble bedre, mye bedre. På disse bilene er ikke problemet hva det engang var, men man skal på ingen måte gå ut fra at disse bilene er rustfrie. Eksosanlegget bør undersøkes, dette var også svært mottakelig for rust.Mekanisk er det derimot lite som kan gå galt med Justy, selv om bilen har firehjulsdrift. Det største problemer er oljelekkasjer, både fra motor, men også fra gearkasse.Selv om drivlinjen i Justy ansees som solid bør du ofre ett øre for å høre etter ulyder. Hører du noen bør du finne ut hva det er som forårsaker disse. Reparasjoner kan nemlig bli dyrt når det er snakk om firehjulsdrift.Neste sjekkpunkt bør være drivstoffpumpen, ofte kan disse være defekte. Ellers bør du sjekke bilens alminnelige stand og sjekke at alle servicer er fulgt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer