Bruktbilkjøp og -salg

Bruktbil var brukt i begravelser - kjøper fikk 70.000 i avslag

Forbrukerklageutvalget har gitt en bruktbilkunde 70.000 kroner i erstatning fordi bruktbilen ble brukt som begravelsesbil – uten at selgeren informerte om det.

SELGER OPPLYSTE IKKE AT BILEN VAR BRUKT SOM BEGRAVELSESBIL: Kjøper fikk 70.000 i avslag på grunn av manglende opplysninger - og fordi bruk som begravelsesbil vil kunne påvirke salgsprisen. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
SELGER OPPLYSTE IKKE AT BILEN VAR BRUKT SOM BEGRAVELSESBIL: Kjøper fikk 70.000 i avslag på grunn av manglende opplysninger - og fordi bruk som begravelsesbil vil kunne påvirke salgsprisen. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En mann fra Herøy på Sunnmøre kjøpte for to år siden en Dodge Durango for 689.000 kroner. Bruktbilen som kostet rundt 2 millioner som ny, hadde gått rundt 50.000 kilometer, og var på mange måter et godt kjøp, skriver Motor.

Men selgeren, en privatperson fra Bryne, fortalte aldri at bilen i nesten hele dens brukstid hadde vært brukt av et begravelsesbyrå i Tromsø. I salgskontraken var det tvert imot krysset av for at bilen ikke var brukt som yrkesbil.

Bruktbilkunden krevde 129.000 kroner i prisavslag av privatpersonen som han kjøpte bilen fra. Forbrukerklageutvalget, som behandler klager på bruktbilkjøp, er langt på vei enig med bruktbilkjøperen.

De mener selgeren har gitt feil opplysninger, og de har vedtatt at selgeren må betale tilbake 70.000 kroner.

Ikke opplyst om næringsbruk

Ifølge sakspapirene og vedtaket fra Forbrukertvistutvalget var det i kjøpskontrakten krysset av for «nei» på spørsmål om «bilen er (tidligere) brukt som budbil, drosje, politibil, leiebil, yrkesbil».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer