Bruktbil: Volkswagen Caravelle -- Mester i plass, men i kvalitet?

Bagasjeplass, eller mangelen på, bør aldri bekymre deg igjen. Volkswagen Caravelle har både plass og komfort i massevis - men alvorlige feil med de vannkjølte motorene opptrer som mørke skyer i horisonten.

Bruktbil: Volkswagen Caravelle -- Mester i plass, men i kvalitet?
Publisert

Volkswagen Caravelle er personbilutgaven, mens Transporter er "yrkesutgaven" av Volkswagens arbeidshest og langtursbil. Caravelle var luksusutgaven som skulle tilfredstille behovene til de som syntes en Passat stasjonsvogn ble for liten. Slik var det ikke i Transporter, hvor funksjon kom foran hensynet til luksuriøse stoffer og eksklusiv innredning. Transporter kunne dessuten leveres med et uttall forskjellige karosserier, alt fra varebil til pick-up.

Motoren i T3 utgavene av Caravelle og Transporter var montert bak, og åpnet du motordekslet fant du utelukkende boksermotorer. I de første årene, frem til 1982 da en ny motorgenerasjon med vannkjølte boksermotorer ble introdusert, ble Caravelle bare leveret med luftkjølte motorer. Nyere utgaver av Caravelle ble enten levert med en 112 hesters bensinmotor eller en turbodiesel med 70 hestekrefter.

Frem til 1993 ble Caravelle Syncro med firehjulstrekk levert.

Dette er feilene

Motor:- Oljelekkasjer fra motor og girkasse.- Utett kjølesystem (kan føre til motorskade).Karosseri:- Rust er ikke noe stort problem, likevel bør du undesøke nøye med tanke på alderen. Fra 1984 ble rustbeskyttelsen betydelig bedret på Caravelle.- Skyvedøren er ofte feiljustert og lukker dårlig.Diverse:- Sjekk hjuloppheng dersom bilen har gått langt.- Slakk i styreledd.- Slitt giroverføring.- Slitte drivaksler

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer